De helft van de Nederlanders zegt voor een mobiliteitsbudget te kiezen voor hun woon-werkverkeer als dat mogelijk zou zijn. Een kleinere groep van 34 procent houdt het bij een leaseauto. Dat blijkt uit de Maatschappij Monitor, een onderzoek van verzekeraar Achmea.
Meer dan een kwart van de Nederlandse kantoormedewerkers moet wel eens overwerken doordat men het werk niet goed georganiseerd heeft. Een op de vijf krijgt het werk soms niet op de afgesproken tijd af of krijgt ruzie met collega’s of leidinggevenden door ongeorganiseerd werken. Dit blijkt uit een onderzoek onder 700 kantoormedewerkers, uitgevoerd door Right Marktonderzoek in opdracht van DYMO.
Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zijn positief over de hoeveelheid werk binnen hun vakgebied. Dat blijkt uit een enquête die online netwerk www.ininterim.nl hield onder ruim 1400 professionals.
Wist u dat een Belgische werknemer gemiddeld 77 procent minder bijtelling betaalt dan een Nederlandse werknemer? Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) onderzoekt elk jaar de verschillen in de bijtelling van omringende landen. Het contrast met de omringende landen is in 2011 weer groter geworden.
De doorwerkCAO is verlengd tot 31 december 2013. De Vereniging van Doorwerkgevers en de Landelijke Belangenvermenging hebben overeenstemming bereikt. De nieuwe cao is aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Een conflict met een collega of een leidinggevende kan er voor zorgen dat werknemers vertrekken. Dit gebeurt bij meer dan 40 procent van de werkgevers in Nederland. Dit percentage stijgt tot ruim 45 procent als de werknemers die vertrekken omdat zij zich niet thuis voelen in de organisatie worden meegeteld. Dat blijkt uit onderzoek van Mercer onder ruim 1200 werkgevers.
Beschouwt u uw medewerkers niet als radartjes in een grote, onpersoonlijke machine? Begrijpt u dat mensen hard willen werken, als zij maar wezenlijk gemotiveerd zijn? Als u deze vragen met ‘nee’, respectievelijk ‘ja’ kunt beantwoorden, en u uw mensen laat doen waarin zij goed zijn, hebt u de kwalificatie ‘topbaas’. Dat toont de TNO-studie ‘Arbeidsvoorwaarden in goede aarde’ aan.
Een wijzigingsbeding hoeft niet altijd expliciet te worden afgesproken met de werknemer, of in de individuele arbeidsovereenkomst opgenomen te worden.
De rechter heeft geoordeeld dat een non-actiefstelling niet betekent dat de werknemer niet meer kan worden aangemerkt als 'in de onderneming werkzaam'. Evenmin eindigt het OR-lidmaatschap van rechtswege. In de WOR is bepaald dat het lidmaatschap eindigt als het lid niet meer in de onderneming werkzaam is, indien sprake is van een non-actiefstelling.
Werktijden en tijden waarop mensen een beroep kunnen doen op de maatschappelijke dienstverlening zijn niet goed op elkaar afgestemd. Het is dan ook nodig dat zowel in de dienstverlening als in bedrijven de tijd en de plaats van het werk slimmer wordt georganiseerd aldus de Sociaal-Economische Raad (SER).
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling