In 2021 was werkend Nederland in de ban van de effecten van de COVID-19-maatregelen. Toen concludeerden we vanuit ons medewerkerbelevingsonderzoek dat de pandemie een positieve impact had op de werkbeleving door toenemende aandacht voor het individu en het welzijn van medewerkers. Kunnen we dit in 2022 vasthouden? Op basis van de uitkomsten van het Integron Employee experience-onderzoek 2022 zeggen we voluit: ja! De resultaten zijn nog steeds van een hoog niveau. Wel zien we nieuwe thema’s en aandachtspunten naar voren komen.
Voor werknemers die gemiddeld minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon verdienen, kunnen werkgevers het lage-inkomensvoordeel (LIV) krijgen.
De customer journey kennen we allemaal. Wat dat betreft valt er nog veel te leren van de marketeers. Kijk op dezelfde manier naar je medewerkers als een organisatie naar haar klanten: de employee journey in 4 fasen.
Het pensioen voor medewerkers wil je graag goed geregeld hebben. Er is nu eenmaal veel geld mee gemoeid. Stel dat je besluit om van pensioenregeling te switchen, van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling bijvoorbeeld. Dit is wat daar bij komt kijken.
Je zou denken dat een onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in objectief kwantitatief en kwalitatief klant- en medewerkerbelevingsonderzoek er in ‘haar eigen tijd even genoeg van heeft’. Niets is minder waar. “Ook intern houden wij graag medewerkersonderzoeken. Bij Integron practicen we wat we preachen! Daar leren we van, kunnen we ons verder mee ontwikkelen en houden we ons scherp”, zegt Elise Kamhoot, research consultant bij Integron.
De employee journey en de employee experience komen pas écht van de grond als HR en Communicatie intern gaan samenwerken. En in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Dat is de overtuiging van Wenda Bolink en Sascha Becker van communicatiebureau PROOF en auteurs van het boek De Employee Journey.
Het coronavirus heeft het woon-werkverkeer in Nederland drastisch veranderd. Van serieuze files is al maanden geen sprake meer. Tegelijkertijd staat het ov-gebruik flink onder druk door datzelfde virus. Hoe kun je als organisatie navigeren tussen deze uitersten en (blijven) werken aan de duurzame mobiliteit van medewerkers?
Sinds het begin van de intelligente lockdown besteedt werkend Nederland gemiddeld 40% minder tijd aan sport. De waardering van de mentale fitheid is gezakt van een royale 7,5 naar een 6,9. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 werkende Nederlanders, in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank. BeFrank pleit voor het keren van deze tendens.
De juiste talenten die voor uw organisatie kiezen. Medewerkers die met passie bijdragen aan het succes van de organisatie. En oud-medewerkers die nog steeds fan zijn. Dat levert een optimale employee journey u allemaal op. Leg met deze 7 tips een stevig fundament hiervoor.
Er zijn de laatste jaren veel banen bijgekomen. Maar als het gaat om goed werk, is Nederland in Europees perspectief geen voorloper, zo blijkt uit studies van de OESO en Eurofound. In het rapport 'Het betere werk' formuleert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid drie condities voor goed werk, die passen bij de wensen vanuit de Nederlandse samenleving en de aard van de economie: grip op geld, grip op het werk, grip op het leven.
Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.