De meeste organisaties hebben wel aandacht voor de werkvloer, maar vergeten daarbij de leidinggevenden en het MT zo blijkt uit het Employee Experience 2025-onderzoek.
Organisaties zijn op verschillende manieren aan de slag gegaan met diversiteit en inclusie. Dat blijkt uit de nieuwste analyse van de Nederlandse InclusiviteitsMonitor (NIM) 2019-2024.
Een aantal Amerikaanse bedrijven in Nederland zetten hun DEI-beleid voort. Wat is het standpunt van de andere grote Amerikaanse ondernemingen?
HR-managers merken steeds vaker dat verschillen tussen medewerkers de werksfeer negatief beïnvloeden. Het versterken van tegenstellingen kan zelfs leiden tot conflicten en vertrek van medewerkers.
Nederlandse werkgevers denken anders dan Amerikaanse, maar er is wel wat aan de hand gezien de politieke wind die er nu waait.
Steeds meer werknemers gebruiken hun reistijd in het ov om te werken. Werkgevers passen zich aan deze trend aan door flexibele werkafspraken te maken.
Werkgevers willen een balans tussen jonge en 50+-medewerkers. Een kwart van de werkenden geeft echter aan het stiekem minder prettig te vinden om samen te werken met vijftigplussers.
Het komt steeds vaker voor dat de top van de overheid rechtstreeks communiceert met de medewerkers over gevoelige interne kwesties. Kan HR de regie terugpakken?
Terwijl veel organisaties zich voornamelijk richten op de verre stip aan de horizon, valt er juist aanzienlijke winst te behalen op korte termijn. Dat blijkt uit de handreiking Impact maken op diversiteit & inclusie: Een springplank naar duurzame verandering van de SER.
Jaarlijks rapporteren grote vennootschappen over de man-vrouwverhouding in hun bedrijfstop en subtop. Deze rapportageverplichting komt voort uit de Wet ingroeiquotum en streefcijfers. De SER Dataverkenner maakt de informatie en ontwikkeling van de Genderbalans in het Nederlandse bedrijfsleven zichtbaar.