Logo

Workforce management, helemaal hertekend

  • Strategische personeelsplanning
Brink’s is gekend voor zijn geldtransporten, beveiligd transport en betalingsoplossingen. Het bedrijf is wereldleider in zijn business, en bouwde een uitgebreid en divers klantenbestand uit in meer dan honderd landen. Begin 2020 koppelde Brink’s zich los van het Britse beveiligings- en cashmanagementbedrijf G4S, door de overname van het merendeel van hun cashactiviteiten. Door deze herstructurering moest Brink’s op zeer korte termijn een gepersonaliseerde plannings-, tijd- en kostenplaatsregistratie ontwikkelen.
Beeld Workforce management, helemaal hertekend

Integratie van eigen tool in Syntegro’s software - in recordtempo

De grootste uitdaging was de integratie van zowel een nieuwe gepersonaliseerde planningsmodule als de overstap van SAP verloning naar een lokale payroll leverancier. De planning en de verloning moesten perfect op elkaar afgestemd worden. En dat onder een enorme tijdsdruk.

Knowhow en configuratiemogelijkheden

Waarom koos Brink’s voor Syntegro? Door de knowhow die Syntegro in huis heeft, dachten de projectmanagers van Syntegro mee over het nieuwe totaalplaatje bij Brink’s. Ook de flexibiliteit en de combinatie van een geïntegreerd systeem wist hen te overtuigen.

Door de brede configuratiemogelijkheden zag men bij Brink’s meteen dat Syntegro met standaard software op hun meest complexe workflows een antwoord kon bieden. De complexiteit van de situatie bij Brink’s was Syntegro op het lijf geschreven.

Personeelsplanning, tijds- & projectregistratie op maat

Het werd de start van een groot en complex project waarin de manier van verlonen en plannen in kaart gebracht moest worden. Delicaat ook, want de hele corebusiness van Brink’s zit verweven in de plannings-, tijdregistratie- en verloningstool. Het nauwe overleg mondde op korte termijn uit in een gebruiksvriendelijke en volledig geïntegreerde oplossing.

Digitale transparantie

Met de implementatie van de personeelsplanning, tijd- en projectregistratie stapte Brink’s het digitale tijdperk in. Voorheen gebeurde de tijdregistratie nog volledig manueel.

Sinds de implementatie van Syntegro zorgt de tijd- en kostenregistratie met geïntegreerde personeelsplanning voor transparantie bij zowel Finance, transporteurs als medewerkers. Alle gegevens worden in real time doorgegeven tussen de verschillende modules. Ook de link tussen kostenregistratie en loonverwerking gebeurt 100 % automatisch.
 
“Syntegro zorgde op korte termijn voor een oplossing op maat van ons bedrijf. Bovendien werkt het echt, en dat is waar het uiteindelijk om draait”, aldus Joyce Pafort, HR manager bij Brink’s. “Ons bedrijf bestaat al 160 jaar en we hebben al heel wat fusies en overnames doorlopen. Daardoor passeerden er de voorbije jaren tal van manieren van verlonen en dat ging telkens gepaard met trial-and-errors.

“Onze medewerkers stonden redelijk sceptisch tegenover de veranderingen. Maar dat bleek ongegrond. De tevredenheid is groot.”
Joyce Pafort, HR director bij Brink’s

Uitmuntend teamwork

Joyce Pafort van Brink’s heeft nog een tip voor bedrijven die de personeelsplanning, tijd- en projectregistratie van Syntegro willen integreren. “De grootste uitdaging voor Brink’s in dit proces was het coördineren van de 3 partijen: Syntegro, onze payroll provider en wijzelf. Tijdens meetings moesten er knopen doorgehakt worden en dan is een projectleider die het orkest van 3 spelers harmonieus laat samenspelen handig. We maakten intern dus iemand vrij om die taak op zich te nemen. Daarnaast trokken we tijdelijk extra mankracht aan, zodat de HR en de salarisadministratie gewoon konden verder werken aan hun eigenlijke taken. Dé sleutel voor een goede afloop.”

Brink’s en Syntegro hebben elkaar na het uitdenken en de implementatie niet losgelaten. Joyce Pafort: “We zitten regelmatig samen rond de tafel om te bekijken hoe we de workforce managementoplossing nóg meer naar onze hand kunnen zetten. En ook hier denkt onze contactpersoon actief mee. Helemaal in lijn van wat Syntegro is: een flexibele en trouwe partner die door middel van goed doorvragen ons bedrijf goed heeft leren kennen. En het resultaat mag gezien worden.”

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.