Logo

Waarom Jumbo Kooistra investeerde in een digitaal personeelsdossier

  • Nmbrs
Jumbo Kooistra heeft jarenlang bij dezelfde leverancier gezeten voor hun HR- en salarisprocessen. Met de veranderende behoeftes van zowel het bedrijf, de medewerkers en de klanten is Jumbo Kooistra op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor de invulling van HR- en payroll processen. Zij kwamen terecht bij Visma Nmbrs.
Beeld Waarom Jumbo Kooistra investeerde in een digitaal personeelsdossier

De vraag? Het personeelsbestand digitaliseren om een nog betere service te bieden

"Het grootste voordeel is dat het de deur heeft geopend naar meer mogelijkheden, verder dan alleen Visma Nmbrs. Dankzij de koppelingen is vrijwel elk pakket met Nmbrs te integreren".
Erik Kooistra | Eigenaar Jumbo Kooistra

Voorwaarden

Digitalisering was de belangrijkste factor voor Jumbo Kooistra om zich te gaan oriënteren op een nieuw pakket. Zowel de payroll- als de HR-processen moesten hierbij onder de loep genomen worden. Hierbij was het essentieel dat er voor iedere medewerker een digitaal dossier beschikbaar was, die eenvoudig te bereiken was met hierin de bijbehorende documenten. Een ander probleem waar Jumbo Kooistra periodiek tegen aan liep, was dat er geen duidelijke inzichten waren in verschillende rapportages. Hier moest een oplossing voor gevonden worden.

De overstap

Na een aantal verschillende partijen over de vloer te hebben gehad, heeft Jumbo Kooistra vanaf januari 2018 gekozen om met de HR software en salarissoftware van Nmbrs in zee te gaan. Gezien de grootte van de organisatie hebben ze dit in eerste instantie gefaseerd gedaan. Ze zijn begonnen met het verwerken van de locatie Jumbo Bolsward. Na een jaar van testen, digitaliseren en optimaliseren is Jumbo Kooistra met alle negen vestigingen en 1150 medewerkers per januari 2019 overgestapt naar Visma Nmbrs. Het werken in de cloud, waardoor Jumbo Kooistra verder kon digitaliseren, was hiervoor de doorslaggevende factor. Doordat ze met Visma Nmbrs zijn gaan werken, zijn veel processen voor zowel HR, als voor de salarisadministratie eenvoudiger geworden. En hadden zij toegang tot de verschillende bruikbare rapportages.

Tijdbesparing

Daarnaast hebben de eindeloze mogelijkheden van de workflow functionaliteiten in Visma Nmbrs voor Kooistra ontzettend veel tijd bespaard. Iedere periode is er een duidelijk overzicht van wat er precies van de administrateurs verwacht wordt. Ook op het gebied van HR heeft Jumbo al veel stappen kunnen zetten. Contracten voor nieuwe en bestaande medewerkers kunnen eenvoudig gegenereerd worden en vervolgens digitaal ondertekend. De digitale dossiers van de medewerkers zijn overzichtelijk en makkelijk te benaderen.

Meer weten?

Wil je meer ontdekken over de samenwerking met Jumbo Kooistra en Visma Nmbrs? Leer in de klantcase hoe Jumbo 25% efficiënter is gaan werken, hoe je slimmer kan werken met systemen en daardoor meer tijd overhoudt voor medewerkers en alle andere functionaliteiten van Nmbrs waar Jumbo gebruik van maakt.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.