Logo

Uitzendkrachten en vaste medewerkers, opgenomen in de planning en op de juiste kostenplaats geboekt

  • Syntegro
Bleckmann is een gespecialiseerde partner in supply chain en logistiek voor modemerken. Om elke dag de nieuwste modetrends van haar klanten tot in de winkels te brengen, moet er een minutieuze planning gemaakt worden voor meer dan 4.000 medewerkers. Het team bevat zowel vaste medewerkers als uitzendkrachten, die de klok rond in de weer zijn in de verschillende vestigingen en op de weg.
Beeld Uitzendkrachten en vaste medewerkers, opgenomen in de planning en op de juiste kostenplaats geboekt

Verschillende behoeften per afdeling

Het complexe verhaal van Bleckmann vroeg om een oplossing die perfect op maat is. De planningsdienst wilde een systeem om vaste medewerkers en uitzendkrachten volgens behoefte in te zetten. De HR-afdeling vroeg om de uitbetaling van de lonen eenvoudiger te laten verlopen. En voor de boekhouding was een overzicht van de personeelsinzet op bepaalde kostenplaatsen een must-have.

Geïntegreerde Workforce Management oplossing

“We zochten aanvankelijk een systeem voor tijdregistratie, liefst aangeboden door een lokale speler”, vertelt Jochen Janssens van Bleckmann. “En zo kwam Syntegro in ons vizier. We ontdekten dat ze naast tijdregistratie ook een efficiënt planningssysteem en projectregistratie aanboden. Die combinatie gaf voor ons de doorslag.”

Om de implementatie voor te bereiden, was een deepdive nodig in de werking en structuur van Bleckmann. “Dat was ook ons meteen ook de kracht van Syntegro. Het implementatieteam dacht proactief mee, begreep onze processen en kon die vervatten in de programmatie van de software.

“In al onze vestigingen gebruiken we de hard- en software van Syntegro, een volledige integratie tussen tijdsregistratie, personeelsplanning, kostenregistratie en toegangscontrole. Het garandeert een transparante communicatie tussen de verschillende sites, omdat we met dezelfde rapporten werken.”
Elke Lamberts – Bleckmann

Systemen koppelen

De mogelijkheden voor slimme koppelingen met andere systemen, zorgen ervoor dat Bleckmann met de data uit de Syntegro-software ook daadwerkelijk iets kan gaan doen. Ze worden ze geëxporteerd naar de Business Intelligence-omgeving. “Hierdoor kunnen we makkelijker bekijken wat onze kost per uur is. Ook de koppeling met de systemen van uitzendbureaus is een grote sprong voorwaarts. Het is een weg die we ingeslagen zijn en waarop we in de toekomst nog meer willen inzetten”, vult Elke Lamberts aan.
 
“Daarnaast verloopt ons administratieve rompslomp beter en zijn de foutenmarges kleiner. Voorheen verzamelden we nog alle gegevens op papier, waarna we alles handmatig moesten invoeren in Excel. Dat is dankzij Syntegro niet meer aan de orde.”

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.