Logo
  • Nieuws
  • 9 mei 2017
  • Bron: Manutan

Horror-werkplek jaagt medewerker weg

Slechte werkomstandigheden hebben een negatieve invloed op werknemers. Dit leidt tot ziekte, demotivatie, of zelfs het vertrek van werknemers. Oorzaken zijn bijvoorbeeld warmte, te weinig ruimte of zelf gevaarlijke omstandigheden. Geluidsoverlast blijkt de nummer 1 kwelling voor werknemers te zijn.

Beeld Horror-werkplek jaagt medewerker weg

Dit blijkt uit onderzoek van Manutan onder circa 900 Nederlandse werknemers. Volgens de helft van de ondervraagden is een onprettige werkplek direct van invloed op de motivatie. Eén op de vijf geeft aan hierdoor vaker ziek te zijn, 31 procent vindt een onprettige werkplek zelfs een reden om op zoek te gaan naar een andere baan en 45 procent geeft aan minder goed te presteren bij een onprettig werkplek.

Top 5 werkplek kwellingen

  1. Te gehorig          vindt 1 op de 3 werknemers (32%)
  2. Te koud              vindt 1 op de 4 werknemers (26%)
  3. Ongezond           vindt 1 op de 7 werknemers (15%)
  4. Te vies                vindt 1 op de 9 werknemers (11%)
  5. Het stinkt            vindt 1 op de 10 werknemers (10%)

Weinig tot geen invloed

1 op de 20 werknemers vindt de situatie op de werkplek zelfs onveilig. In werkplaatsen en magazijnen is dat zelfs 1 op de 15. Ook geven 16% van magazijnmedewerkers en 22% van kantoorpersoneel aan er geen tot weinig invloed op te hebben. "Ik kan me voorstellen dat veel werknemers het gevoel hebben ‘dat het nu eenmaal zo is’," zegt Lydia Rongen, HR Manager Benelux bij Manutan. "Voor een deel van de mensen is het reden om op te stappen, maar waarom zouden werkgever en werknemer niet gewoon om tafel kunnen om het op te lossen? Je kunt het belang van een goede werkplek gewoon niet onderschatten."

Producttips

Ook interessant