Logo
  • Nieuws
  • 16 januari 2013
  • Siem Kannekens

Werkdruk vorig jaar toegenomen, stijging overuren in 2013

Volgens een derde van werknemers in Nederland is de werkdruk in 2012 groter geworden, het gaat hierbij om medewerkers in het midden- en kleinbedrijf. Verder geeft ruim een vijfde van de werknemers aan dat hierdoor het leven veel zwaarder is geworden. Ook verwachten de ondervraagden een stijging van het aantal overuren in 2013, zo blijkt uit onderzoek van Google.

Beeld Werkdruk vorig jaar toegenomen, stijging overuren in 2013

Het onderzoek van de internetsite werd onder 503 Nederlandse werknemers uit het MKB gehouden.

Hoogste werkdruk in Duitsland

Als de Nederlandse cijfers worden vergeleken met die van het buitenland, dan blijkt dat vooral de werknemers in Duitsland vinden dat de werkdruk is toegenomen. Maar liefst 44 procent van de ondervraagden heeft deze mening. Ook stellen de Duitse medewerkers dat zij het meest aantal uren meer werken in vergelijking met het jaar daarvoor.

Het onderzoek van Google geeft verder aan dat door de verslechterde economische omstandigheden Nederlandse leidinggevenden meer werk op zich hebben genomen. Daarnaast geeft 30 procent van de ondervraagden aan dat zij het komende jaar verwachten meer thuis te zullen werken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.