Logo
  • Nieuws
  • 26 november 2008
  • Arzu Kokeng

Wordt het UWV opgeheven?

De VVD wil het uitkeringsinstituut UWV opheffen. Dat meldt Nu.nl. Volgens Tweede Kamerlid Stef Blok kunnen gemeenten de taken overnemen op het gebied van de WW en Wajong-uitkeringen voor mensen die van jongs af aan gehandicapt zijn.

Beeld Wordt het UWV opgeheven?

Regelingen voor arbeidsongeschikten kunnen bij private verzekeraars ondergebracht. Blok wil hiertoe voorstellen doen bij de begroting Sociale Zaken. “Het UWV opheffen bespaart de gemeenschap veel geld. Zo mogelijk nog belangrijker is dat de cliënt beter bediend kan worden. Nu moet steeds hetzelfde verhaal worden verteld aan zowel gemeente, Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) als UWV”, aldus Blok.

 

Financieel verantwoordelijk

Ook proberen gemeenten volgens de VVD'er gehandicapten in de bijstand over te hevelen naar de Wajong, omdat dan het Rijk financieel verantwoordelijk is en niet zij. Om die overheveling van kosten tegen te gaan, kunnen de uitkeringen volgens Blok beter in één hand worden gebracht.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.