Logo
  • Nieuws
  • 18 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Vervangend werk maakt sneller beter

Bij ziekte kunt u een werknemer het beste alvast vervangend werk laten doen, in plaats van te wachten tot hij helemaal beter is om aan de slag te gaan in zijn huidige functie. Binnen zes maanden voelen werknemers zich dan zowel lichamelijk als geestelijk stukken beter.

Beeld Vervangend werk maakt sneller beter

Dit concludeert Merel Schuring, onderzoeker van het Erasmus MC, in haar promotieonderzoek. De zieke werknemer aangepast werk laten doen maakte hem zelfverzekerder en het sociale contact met de collega’s deed de werknemer ook goed. Hierdoor knappen zieke werknemers duidelijk sneller op.

 

Experimenten in grote steden

De conclusies uit de studie van Schuring lijken nu belangrijke aanknopingspunten te bieden voor een betere aanpak om langdurig zieken weer aan het werk te krijgen. De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaan de komende jaren gezamenlijk experimenteren met deze nieuwe manier om mensen weer in te zetten op de arbeidsmarkt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.