Logo
  • Nieuws
  • 8 augustus 2012
  • Manon Schuttrups

Minder ziekmeldingen eerste week Olympische Spelen

In de eerste week van de Olympische Spelen is het aantal verzuimmeldingen gedaald. Zes op de duizend werknemers hebben zich ziek gemeld. Normaal melden acht op de duizend werknemers zich in de zomermaanden ziek. Het verschil kan worden verklaard door het feit dat werknemers zich steeds minder ziekmelden als gevolg van de economische onzekerheid.

Beeld Minder ziekmeldingen eerste week Olympische Spelen

Dit blijkt uit de telling van de verzuimmeldingen door 365/ArboNed, gebaseerd op een database van ruim 1 miljoen werknemers.

 

Het Nieuwe Werken

Tijdens de eerste week van de Olympische Spelen in 2008 waren er zestien verzuimmeldingen per duizend werknemers. Destijds was er nog geen sprake van een dempend effect op de verzuimmeldingen als gevolg van de economische situatie.

 

Nu zijn de wedstrijden overdag en in de avond, in 2008 was dit in de nacht en de vroege ochtend. Hierdoor is er mogelijk minder slaaptekort. Daarnaast zijn werkgevers en werknemers nu flexibeler door Het Nieuwe Werken en is de planning van werktijden en het opnemen van verlof makkelijker geworden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.