Logo
  • Nieuws
  • 11 januari 2011
  • Dagmar Hendriks

Kantoorfruit populair bij medewerkers

Ruim 16.000 bedrijven voorzien momenteel hun werknemers dagelijks van fruit op het werk. Dit komt overeen met 20 procent van het totaal aantal bedrijven in Nederland met meer dan 10 werknemers.

Beeld Kantoorfruit populair bij medewerkers

Uit eerdere berichtgeving bleek al dat steeds meer werknemers kiezen voor gezond eten. Zo blijkt uit onderzoek van cateraar Eurest dat bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden.

 

Maatschappelijk Verantwoord

De landelijke campagne Werkfruit beantwoordt aan deze behoefte door gratis 'kantoorfruit' beschikbaar te stellen. “Wij zijn blij dat werkgevers en HR-managers het onderwerp zo goed oppakken,” aldus Sieger Koeman, projectleider Werkfruit en directeur van leverancier DeGroeneTas. Volgens Koeman blijkt er ook een nieuwe trend te zijn in het bedrijfsleven. "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen lijkt de nieuwe standaard." Hij zegt dat klanten enkele jaren geleden nog niet naar het MVO-beleid van leveranciers vroegen, maar dit tegenwoordig wel erg belangrijk vinden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.