Logo
  • Nieuws
  • 29 oktober 2015
  • Jesper van Wijk
  • Bron: AAFM

Gezonde voeding draagt bij aan productiviteit en daling verzuim

De aandacht voor en kennis over de effecten van gezonde voeding worden steeds groter. Uit onderzoek van Zilveren Kruis blijkt dat twee op de drie Nederlandse medewerkers vindt dat hun werkgever voor een gezond lunchaanbod moet zorgen. Toch kiest ruim één op de drie medewerkers weleens voor een ongezonde snack tijdens de lunch. Dat meldt AAFM.

Beeld Gezonde voeding draagt bij aan productiviteit en daling verzuim

Het bedrijfsleven worstelt al jaren over het dan al niet aanbieden van ongezonde producten in bedrijfskantines en –restaurants.

Verzuim

Volgens het TNO kost verzuim Nederlandse werkgevers meer dan twee miljard per jaar. Een zieke medewerker kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag. Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan de preventie van verzuim. Naast dat een gezonde levensstijl kan bijdragen aan de preventie van verzuim, kan het ook bijdragen aan het verbeteren van de productiviteit.
Het aanpassen van het aanbod in bedrijfsrestaurant zou daarom bij kunnen dragen aan het terugdringen van verzuim. "Voor medewerkers die snappen dat gezond eten goed voor hen is, hoef je niet te zorgen, die redden zich wel," zegt Pieter van de Graaf, Soft Solutions Specialist bij AAFM Facility Management. "Juist diegenen die ongezond eten moet je als werkgever stimuleren en leren om gezonde voedingskeuzes te maken. Een ruim assortiment gezonde producten, een aantrekkelijke presentatie en relatief lage prijzen zorgen ervoor dat medewerkers eerder gezonde voeding tot zich nemen. De werkgever dient hier goed over na te denken, zodanig dat haar werknemers daadwerkelijk gezonder gaan leven. Dat is in ieders voordeel," aldus Van de Graaf

Producttips

Ook interessant