Logo
  • Nieuws
  • 2 juli 2009
  • Lianne Bouman

Fiscus betaalt teveel betaalde bijdrage Zorgverzekeringswet 2008 terug

Tussen 25 juni en 10 juli betaalt de fiscus de in 2008 te veel betaalde inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (bijdrage Zvw) terug. Bij een verplichte vergoeding voor de bijdrage Zvw van werkgevers of uitkeringsinstanties die zijn ingehouden op loon of uitkering, betaalt de fiscus de teruggaaf aan werkgevers of uitkeringsinstanties.

Beeld Fiscus betaalt teveel betaalde bijdrage Zorgverzekeringswet 2008 terug

Men komt in aanmerking voor een dergelijke teruggaaf, als voldaan is  aan de volgende twee voorwaarden:

  • Men had in 2008 tegelijkertijd meer werkgevers of uitkeringen.
  • De inkomsten bij de werkgevers of uitkeringsinstanties waren in dat jaar in totaal hoger dan 31.231 euro.

 

Wie AOW, (pre)pensioen, VUT of lijfrenten ontvangt, krijgt van werkgevers of uitkeringsinstanties geen verplichte vergoeding voor de bijdrage Zvw, die zij hebben ingehouden op loon of uitkering. In een dergelijk geval betaalt de fiscus de teruggaaf rechtstreeks aan de gerechtigde.

 

Verwerking teruggaaf

De teruggaaf moet de werkgever in de maand van terugbetaling enerzijds aangeven als negatief loon en anderzijds bijtellen als nettoloon. Feitelijke uitbetaling van de teruggaaf vindt niet plaats vanwege de verrekening met de te veel van de werkgever ontvangen vergoeding voor de inkomensafhankelijke bijdrage ZVW. Per saldo betaalt de werknemer in die maand minder belasting als gevolg van het negatieve loon.

 

Tip

Als de teruggaaf 13 euro of lager is, hoeft de werkgever dit niet in de loonaangifte te verwerken. Het voordeel voor de werknemer weegt dan niet op tegen de administratieve lasten van de werkgever.

 

Vanaf 10 juli 2009 is het hulpmiddel 'Teruggaaf bijdrage Zvw' op de site van de Belastingdienst te gebruiken. Met dit hulpmiddel kan men nagaan of men in aanmerking komt voor een teruggaaf.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.