Logo
  • Nieuws
  • 20 februari 2012
  • Bas Ammerlaan

Carnaval bron voor veel ziektedagen

15 procent van de carnavalsvierders meldt zich na carnaval ziek op zijn werk. Dit komt neer op 1,8 miljoen ziektedagen en kosten van rond de 500 miljoen euro.

Beeld Carnaval bron voor veel ziektedagen

Het merendeel van de ondervraagden blijft een dag thuis om de kater kwijt te raken, maar een kleine groep plakt er soms wel een volledige week aan vast. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl onder de bezoekers van deze website.

 

Regionale verschillen

Er zijn grote regionale verschillen in deze cijfers. Boven de rivieren meldt bijna 28 procent zich een of meerdere dagen ziek. Onder de rivieren is dit minder dan de helft: 13 procent van de Brabanders en minder dan tien procent van de Limburgers melden zich ziek na carnaval. José Cabrera y Charro, eigenaar van Feestkleding365.nl, vermoedt dat dit komt doordat import-carnavallers vaak alleen in het weekend feestvieren en maandag weer aan het werk moeten. Brabanders en Limburgers nemen simpelweg de hele week vrij.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.