Logo
  • Nieuws
  • 23 februari 2011
  • Miranda Panse

Aanvragen adviesvouchers Wajong verlengd

De tijdelijke pilot met de adviesvouchers van de Wajong wordt verlengd tot en met 29 april 2011. De vraag naar en uitgifte van de vouchers om onderzoek te doen naar het plaatsen van Wajongers is laat op gang gekomen. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken.

Beeld Aanvragen adviesvouchers Wajong verlengd

Agentschap NL heeft hierdoor niet alle duizend beschikbare vouchers kunnen uitgeven voor het einde van de pilotperiode op 14 februari 2011. Ondernemers krijgen nu meer ruimte om een voucher aan te vragen door de verlening van de pilot met tweeënhalve maand.

 

Subsidieaanvraag

In de tijdelijke pilot kan een ondernemer tegen inlevering van de voucher door een re-integratiebedrijf een onderzoek laten doen naar de mogelijkheden binnen zijn bedrijf om Wajongers te plaatsen.

Het re-integratiebedrijf dient na totstandkoming van het onderzoek en onder inlevering van de voucher bij Agentschap NL een subsidieaanvraag in. Het Agentschap NL ontvangt vervolgens € 2500 van de staatssecretaris van Sociale Zaken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.