Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2008
  • Peter van den Hout

Werving via netwerksites vaak ongewenst

Een meerderheid van de werknemers wil liever niet via sociale netwerksites benaderd worden voor een nieuwe baan. Ook en vooral jongeren zijn er niet van gediend.

Beeld Werving via netwerksites vaak ongewenst

In opdracht van P&O Actueel deed Maurice de Hond hiernaar onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Tweederde van de respondenten gaf aan niet benaderd te willen worden voor een nieuwe baan via LinkedIn of Hyves. Van diegenen die deze manier van werving wel waarderen is veruit het grootste deel man.

 

Open staan
Een nog opvallender uitkomst is dat jongeren onder de 30 minder oren hebben naar deze vorm van elektronische werving dan werknemers in de leeftijd tussen 30 en 50 jaar. Voorts blijkt dat werknemers van grotere bedrijven en zelfstandigen wat meer open staan voor de benadering via netwerksites dan personeel in kleine bedrijven.

 

Tip

Werft u medewerkers via uw website en krijgt u nauwelijks respons? Doe dan wat aan uw sollicitatieformulieren. Veel jobzoekers vinden die standaardformulieren namelijk te ingewikkeld en ook blijken ze moeilijk op uw site te vinden te zijn. Reed Business Recruitment vroeg ruim 200 mensen of ze wel eens een vacature hebben genegeerd omdat het invulformulier te ingewikkeld en niet te vinden was. Zeker als u sollicitanten alleen de mogelijkheid biedt online te solliciteren zult u hen meer duidelijkheid moeten scheppen.

 

zie Handboek Belonen Werving & Selectie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.