Logo
  • Nieuws
  • 8 april 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Studenten willen meer werken

Ondervindt u bezettingsproblemen door de arbeidsmarktkrapte? Misschien zou u wat vaker studenten kunnen inzetten? Zij zouden namelijk het liefst meer willen werken naast hun school of studie, gemiddeld zo’n 19,4 uur per week. Dit blijkt uit een onderzoek onder 5.000 studerenden van 13 tot 26 jaar, uitgevoerd in opdracht van vacaturesite BijBanen.nl.

Beeld Studenten willen meer werken

Studenten werken gemiddeld 11,3 uur per week. Opvallend is dat de groep mbo’ers het meest wil werken, namelijk gemiddeld 23,3 uur per week.

 

Vooral letten op het salaris

Het liefst willen scholieren en studenten werken in de detailhandel, op de voet gevolgd door de horecabranche. Dit gegeven is opmerkelijk want studenten en scholieren zeggen dat zij bij hun keuze voor een bijbaan vooral letten op het salaris dat zij kunnen verdienen. Het zou dan te verwachten zijn dat de meeste van hen in de ICT branche wil werken, want daar wordt het meest verdiend, namelijk gemiddeld 10,57 euro bruto per uur. In de detailhandel verdienen de jonge studenten en scholieren het minst, gemiddeld 4,89 euro bruto per uur.

 

Behalve het salaris vinden scholieren en studenten in hun bijbaan leuke collega's erg belangrijk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.