Logo
  • Nieuws
  • 8 april 2008
  • Miranda Panse
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Nederlandse sollicitant beoordeelt vacature scherper

Nederlandse sollicitanten blijken heel kritisch als het aankomt op het solliciteren naar een vacature. Bijna de helft solliciteert pas op een vacature als deze perfect aansluit bij hun profiel. Dat blijkt uit een online onderzoek van StepStone onder ruim 27.500 werkzoekenden uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Italië, Frankrijk, België en Denemarken. Zo meldt de Noorse carrièresite StepStone.

Beeld Nederlandse sollicitant beoordeelt vacature scherper

In het buitenland blijkt 25 tot 28 procent van de ondervraagden een zelfde werkwijze als de Nederlanders te hanteren tijdens het solliciteren.

 

Absoluut geen raakvlakken
Iets meer dan de helft van de Nederlandse ondervraagden gaf aan toch te solliciteren als de vacature niet helemaal aansluit bij hun profiel. In Denemarken doet ruim een kwart van de werkzoekenden dat. Vijf procent van de Nederlandse ondervraagden gaf toe zelfs te solliciteren als er absoluut geen raakvlakken zijn tussen de vacature en hun functievoorkeur. In Noorwegen doet elf procent van de werkzoekenden dat.   

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.