Logo
  • Nieuws
  • 10 juli 2008
  • Lonneke Gillissen

Gat in de markt: werven in vakantietijd

In de zomer is het rustig op de werkvloer, veel werknemers zijn op vakantie en er wordt marginaal gesolliciteerd. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) probeert hierom op ludieke wijze werkzoekenden ervan bewust te maken dat ze ook tijdens de zomervakantie kunnen solliciteren. Deze zomer zit er een team klaar om geïnteresseerden te helpen zich te oriënteren op een passende baan.

Beeld Gat in de markt: werven in vakantietijd

Vakantie
Bij veel bedrijven staat de werving zo goed als stil, maar in de medische sector geldt ook nog eens dat er gedurende het jaar te weinig tijd zou zijn voor loopbaanoriëntatie. Bovendien heeft onderzoek van het CBS uitgewezen dat de aanname dat het weinig zin heeft om actief te werven in de zomerperiode omdat de meeste Nederlanders op vakantie zijn in het geheel niet juist is. In de drukste twee weken in juli/augustus zijn maximaal 2,6 miljoen Nederlanders tegelijk met vakantie. Dat is 16 procent van de Nederlanders. Van deze groep blijft een aanzienlijk deel in eigen land. 90 procent van de Nederlanders verblijft in Nederland.

 

Wervingsgat

Het UMC Utrecht springt deze zomer als eerste in dit ‘wervingsgat’ en wil werkzoekenden juist in de vakantieperiode stimuleren om zich te oriënteren op een nieuwe baan en bij voorkeur vanaf hun vakantieadres al laten solliciteren. Het team kan antwoord geven op allerhande sollicitatievragen. Zowel inhoudelijke uitleg op functieniveau, als ook informatie over specifieke arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. Ook kunnen ze afspraken maken om eens een dagje mee te lopen op een bepaalde afdeling. Kijk eens op www.solliciterentijdensjevakantie.nl om te zien hoe het UMC dit aanpakt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.