Logo
  • Nieuws
  • 2 juni 2020
  • Bron: NU.nl

Terug naar kantoor? Grote bedrijven terughoudend

De horeca is inmiddels weer open, maar verder luidt het advies van het kabinet nog steeds: werk zo veel mogelijk thuis als het kan. Veel grote bedrijven maken dan ook geen haast om hun medewerkers weer naar kantoor te laten komen, zo blijkt uit een rondgang van nieuwssite NU.nl.

Beeld Terug naar kantoor? Grote bedrijven terughoudend

"Het overgrote deel van onze werknemers laat weten dat men ook in de toekomst vaker thuis wil werken," aldus een woordvoerder van KPMG. Ook bij de gemeente Amsterdam gaan ze ervan uit dat meer thuiswerken nog lang een onderdeel van het werkproces zal zijn. De gemeente begint medio juli met een aantal pilots om te zien of de bedachte plannen voor de terugkeer van ambtenaren ook werkbaar zijn in de praktijk.

De Belastingdienst zal pas na 1 september kijken op welk moment het personeel eventueel weer naar de kantoorlocaties kan komen. Tot die tijd houdt men zich aan geldende protocollen voor 1,5 meter, bijvoorbeeld voor het personeel dat nog wel op locatie moet werken, zoals bij de postverwerking. Deze mensen werken in gesplitste teams.

Tot eind 2020 vanuit huis werken?

Bij Unilever hebben ze ook nog geen datum waarop het personeel weer terug naar kantoor kan. Hetzelfde geldt voor ING. En hoewel Shell er vooralsnog vanuit gaat dat het advies om thuis te werken na 1 september kan vervallen, houdt het bedrijf er rekening mee dat grote groepen personeel uiteindelijk tot eind 2020 thuis zullen werken. Bij booking.com is naar verluidt intern gecommuniceerd dat er tot eind 2020 vanuit huis gewerkt zal worden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! √Čn als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.