Logo
  • Nieuws
  • 27 januari 2011
  • Mariel Hovemann

Talentmanagement topprioriteit CEO

De beschikbaarheid van talent, kennis en kunde wordt door CEO’s wereldwijd genoemd als één van de belangrijkste bedreigingen voor toekomstige groei. Dat blijkt uit het 14e CEO Survey dat PwC presenteert tijdens het World Economic Forum in Davos.

Beeld Talentmanagement topprioriteit CEO

Nu CEO’s weer vertrouwen hebben in de groei van hun bedrijf, staat de ‘war for talent’ bovenaan de agenda van bestuurders. Daarbij wordt de ‘beschikbaarheid van talent, kennis en kunde’ als nr. 1 bedreiging gezien. Op wereldschaal ziet 56 procent dit als een groot probleem. In Nederland ligt dit nog iets hoger met 63 procent. De urgentie lijkt in Nederland meer te worden gevoeld. 61 procent van de geïnterviewde Nederlandse CEO’s wil dit probleem de komende twaalf maanden voortvarend aanpakken. Dit is wereldwijd 38 procent.

 

Uitdagingen talentmanagement

De run op talent die ontstaat, brengt volgens de respondenten een viertal uitdagingen met zich mee:

  1. Hoe trek je het schaarse beschikbare talent aan?
  2. Hoe integreer je jonge nieuwe collega’s optimaal in het bedrijf?
  3. Hoe ga je om met het risico talent te verliezen aan de concurrentie?
  4. Hoe kun je een aansprekend carrièrepad bieden?

 

Talentmanagementstrategieën

Robert Swaak, voorzitter van PwC in Nederland adviseert bedrijven hun bestaande talentmanagementstrategieën aan te passen. Volgens Swaak gaat de nieuwe generatie medewerkers voor de hoogste bieder, niet op financieel gebied, maar op het gebied van ontwikkelmogelijkheden. Daarbij speelt internationale mobiliteit een belangrijke rol. De komende tien jaar neemt het aantal werknemers dat enige tijd in het buitenland werkt met de helft toe. Het wordt meer en meer een integraal onderdeel van iemands carrière aldus Swaak. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.