Logo
  • Nieuws
  • 11 september 2012
  • Siem Kannekens

Hoogopgeleiden kunnen eigen talenten goed benoemen

84 procent van hoogopgeleiden blijkt goed eigen talenten te kunnen benoemen. Vervolgens gebruikt 76 procent zijn talenten ook vaak tijdens het werk. Dit en meer blijkt uit een talentenpoll onder 600 hoogopgeleiden van trainings- en adviesbureau Schouten & Nelissen.

Beeld Hoogopgeleiden kunnen eigen talenten goed benoemen

Wanneer talenten actief onderwerp van gesprek zijn met de leidinggevende, groeit persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van  medewerkers aanzienlijk sneller, aldus het trainingsbureau. Daarnaast blijkt uit bevlogenheidonderzoek dat het inzetten van talenten zorgt voor meer werkplezier: 86 procent van de respondenten geeft dit aan.

 

Mannen versus Vrouwen

In de talentenpoll is ook besproken welke talenten de hoogopgeleiden zichzelf toekennen. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Bij de vrouwen staan plannen & organiseren met stip op één, mannen vinden vooral dat zij goed kunnen analyseren en samenwerken.

 

Jong versus Oud

Uit de resultaten van de talentenpoll valt verder op dat hoe ouder iemand is, hoe beter de persoon weet hoe zich te onderscheiden van collega’s. Ook worden deze talenten vaker ingezet op het werk. Verder zien 30’ers en 40’ers zichzelf hoog scoren op analytisch en plannen & organiseren. De 50-plussers benoemen samenwerken als hun grootste talent.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.