Logo
  • Opinie
  • 4 januari 2021

Wat is Cornerstone Skills Graph?

Recent hebben wij de ‘Cornerstone Skills Graph’ aangekondigd en u denkt misschien - dat klinkt cool, maar wat is het? We hebben Cyril Le Mat, directeur datawetenschappen bij Cornerstone, gevraagd om al die vragen te beantwoorden en u meer inzicht te geven in wat de ‘Cornerstone Skills Graph’ voor u zou kunnen betekenen.

Cyril, begin alsjeblieft met het beschrijven van de ‘Cornerstone Skills Graph’ voor ons.

De ‘Cornerstone Skills Graph’ is een algoritme dat door het gebruik van ‘Artificial Intelligence’ en ‘Machine Learning’ automatisch vaardigheden uit verschillende bronnen (profielen, functietitels, trainingen, vacatures) kan detecteren. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om eenvoudig loopbaan- en ontwikkelingsadvies te geven, scores te genereren in relatie tot een functie en datavisualisaties te maken. In essentie, het afstemmen van vaardigheden op mensen, leerpaden en functierollen.

Hoe komt de ‘Cornerstone Skills Graph’ bedrijven, teams en medewerkers ten goede?

De competentietaxonomie van de Skills Graph is universeel, gestandaardiseerd, gecorreleerd, open en meertalig. De voordelen zijn onder andere:

  • Organisaties voorzien van een uitgebreide ‘capaciteitenbank’ op basis van meer dan 50.000 unieke vaardigheden (synoniemen niet meegerekend), waardoor ze automatisch worden gedetecteerd bij medewerkers
  • Ontwikkeling van interne mobiliteit door middel van aanbevelingen voor functies en rollen
  • Werknemers in staat stellen om door middel van aanbevelingen hun bestaande vaardigheden te ontwikkelen of nieuwe vaardigheden te verwerven, en uiteindelijk hun inzetbaarheid te ontwikkelen.
  • Vergroting van de betrokkenheid van de werknemers bij de opleiding door middel van op competenties gebaseerde aanbevelingen
  • Empowerment van management en carrièrepaden
  • Hoe helpt de ‘Cornerstone Skills Graph’ in het bijzonder bij het ontwikkelen van "strategische" vaardigheden?

Het gaat er niet om te raden welke vaardigheden organisaties hebben, of om te zeggen welke het meest strategisch zijn, maar om organisaties in staat te stellen de vaardigheden van hun medewerkers in kaart te brengen en te begrijpen. Vervolgens kunnen deze vaardigheden worden uitgebreid door middel van suggesties en ze in te zetten waar dat nodig is. Als het bijvoorbeeld de uitdaging is om AI-vaardigheden te ontwikkelen, zal de ‘Cornerstone Skills Graph’ in staat zijn om bestaande vaardigheden in de organisatie te detecteren die aan deze term zijn gekoppeld. Daarna kan proactief trainingsinhoud aangeboden worden aan mensen die deze vaardigheden willen versterken of ontwikkelen. Tot slot kan Cornerstone helpen bij het detecteren van kandidaten met relevante vaardigheden binnen Cornerstone Recruiting, mochten de benodigde vaardigheden niet aanwezig zijn binnen de organisatie.

Is het, gezien de constante en onvoorspelbare veranderingen die we doormaken, nog steeds mogelijk om te anticiperen en de vaardigheden in kaart te brengen die op de middellange termijn nodig zullen zijn?

De Skills Graph richt zich op de huidige situatie van een bedrijf en hoe daar concrete waarde aan gevoegd kan worden (competentieontwikkeling, functierollen, mobiliteit, etc.). De vaardighedentaxonomie is open en dynamisch, het integreert nieuwe vaardigheden die op de markt komen en belicht dus de dynamiek en trends in het werk. Dit betekent dat de Skills Graph zich steeds verder ontwikkelt en nieuwe vaardigheden identificeert. Hierdoor is het een oplossing die vandaag de dag door bedrijven kan worden gebruikt, maar ook relevant blijft in de toekomst.

Een goede zaak om hier te onthouden zijn de drie V's van big data: volume, variëteit en snelheid (d.w.z. snelheid van veranderingen en evolutie). Met meer dan 70 miljoen gebruikers op het Cornerstone-platform en miljoenen uren aan trainingsinhoud per jaar, weten we dat de aanbevelingen van de Skills Graph steeds effectiever en doelgerichter zullen worden naarmate de tijd vordert.

Is dit een nieuw platform? Hoe past het in het Cornerstone OnDemand ecosysteem? In het bijzonder, wat zijn de links met Clustree, op wiens technologie is dit gebaseerd?

Dit is geen nieuw platform, de Skills Graph zal alle producten van Cornerstone aandrijven.  Het doel is om elk HR-proces te stroomlijnen met nieuwe technologische mogelijkheden. Deze Skills Graph is gebouwd op Clustree technologie die meer dan 5 jaar aan onderzoek en ontwikkeling omvat. De overname van Clustree heeft ons bij Cornerstone in staat gesteld om de markt voor te zijn met een volwassen technologie, een rijke vaardighedentaxonomie en een team van AI- en vaardigheidsexperts.

Hoe sluit de Cornerstone Skills Graph aan op het gehele Cornerstone trainingsaanbod, zowel het Leerplatform als de Content catalogus?

Ons opleidingsaanbod, inclusief onze Content Anytime content, wordt versterkt door de Skills Graph. De intelligentie en het inzicht maken betere inhoudelijke aanbevelingen mogelijk op basis van het profiel en de ambities van een medewerker. De Skills Graph labelt automatisch de opleidingsinhoud in relatie tot relevante (benodigde) vaardigheden, waardoor organisaties veel tijd besparen aan het koppelen van de vaardigheden met de training van medewerkers.

Hoe groot is de rol van AI bij nieuwe ontwikkelingen?

AI speelt een centrale rol in deze ontwikkelingen omdat de Skills Graph een ‘AI-engine’ is. Deze oplossingen zijn innovatief en vereisen uitgebreide ondersteuning om het volledige potentieel te realiseren. HR-teams zijn al lang geïnteresseerd in deze technologieën vanwege de enorme waarde die ze kunnen opleveren. Helaas kan de term AI misbruikt worden, veel leveranciers hebben producten die verbeterd zijn door big data en data-analyse; maar hebben eigenlijk niet de echte voorspellende eigenschappen die het werkelijk aangedreven zouden maken door Artificial Intelligence.

De technologie gaat snel en onze oplossing maakt deel uit van een nieuwe generatie AI-gebaseerde tools die onmisbaar zullen blijken voor het HR-team van morgen. De Skills Graph is door HR-deskundigen en datawetenschappers ontwikkeld en integreert AI-technologie (diepgaand leeralgoritme, etc.) in Cornerstone oplossingen.

Met dank aan Cyril voor al deze details. Voor meer informatie over de Cornerstone Skills Graph, ga naar onze newsroom.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.