Logo
  • Nieuws
  • 11 mei 2016
  • Redactie HR Praktijk
  • Bron: Mercer

Talentmanagement: 5 prioriteiten

Een overgrote meerderheid van de organisaties (85 procent) vindt dat hun talentmanagementprogramma’s en -beleid grondig en dringend herzien moeten worden. Het managen van de wijzigingen vergt ondersteuning van het management. Maar 4 procent van de ondervraagden stelt echter dat HR wordt gezien als strategisch partner binnen hun organisatie. Dit en meer blijkt uit de Global Talent Trends Study 2016 van Mercer onder 1730 HR-professionals en 4500 werknemers in 17 landen.

Beeld Talentmanagement: 5 prioriteiten

Het belang dat bedrijven hechten aan het ontwikkelen van een divers werknemersbestand vertaalt zich volgens het onderzoek nog niet in acties die zichtbaar zijn voor de werknemers. Hoewel 73 procent van de bedrijven werkt aan het ontwikkelen van diversiteit binnen managementteams, zegt maar 54 procent van de werknemers dat hun organisatie een effectief programma heeft ingezet om dit te bereiken. Werknemers geven dan ook aan dat de belangrijkste aandachtspunten voor werkgevers een gebrek aan persoonlijke ontwikkeling, ouderwetse processen en ontevredenheid over de rol van hun manager zijn.

Coachingcapaciteiten leidinggevenden

In Europa zijn werknemers het meest ontevreden over de coachingcapaciteiten van hun leidinggevenden. De helft van alle werknemers in Europa (51 procent) meldt dat hun leidinggevenden bezig zijn met het invoeren van ontwikkelingsprogramma’s. Bovendien zijn Europese bedrijven, in vergelijking met de rest van de wereld, minder van plan hun performance managementprogramma’s te veranderen in 2016 (53 procent, tegenover 57 procent wereldwijd).

Veranderingen HR-afdeling

Om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken dat nodig is identificeerden de onderzoekers vijf prioriteiten die organisaties dit jaar moeten oppakken:

  1. Maak een diverse talenten-pool
  2. Omarm de nieuwe manier van werken
  3. Stel boeiender carrièrepaden samen
  4. Maak talentprocessen eenvoudiger
  5. Herdefinieer de waarde van HR voor het bedrijf

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.