Logo
  • Blog
  • 29 oktober 2012

Regeerakkoord; geen "ophaalbrug" voor WKR

Uit het jaarlijkse HR Trends onderzoek bleek dat nog maar 16% van de respondenten inmiddels overgestapt was op de Werkkostenregeling (WKR), de rest had het nog maar even voor zich uit geschoven.

Als voornaamste redenen werden de administratieve rompslomp en de verwachting dat de regeling financieel ongunstiger uitpakt voor de uitstel aangegeven.

Voor al diegenen die stilletjes de hoop hadden dat de regeling tijdens de kabinetsformatie zou sneuvelen is die hoop na de publicatie van het regeerakkoord "Bruggen slaan" in rook opgegaan. De WKR blijft gehandhaafd en als bezuinigingsmaatregel is de in een eerder stadium aangekondigde verhoging (Belastingplan 2013) van de forfaitaire ruimte van 0,1% van de baan.

Met de wetenschap dat de regeling gehandhaafd blijft, het merendeel van de bedrijven de overstap uiterlijk 1-1-2014 de overstap moet maken zal de invoering een prominente plek in nemen op de HR-agenda van 2013. Bijna de helft van de HR-professionals die aan het genoemde onderzoek deelnamen noemde het zelfs als belangrijkste thema voor 2013.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.