Logo
  • Nieuws
  • 19 december 2014
  • Bron: ING

Vraag naar uitzendkrachten stijgt

De flexmarkt gaat een derde opeenvolgend jaar van omzetgroei tegemoet. De verder aantrekkende economie in 2015 en het doorzettende herstel van de arbeidsmarkt stimuleren de vraag naar tijdelijk personeel. Aangezien de verwachte economische groei steeds breder gedragen wordt, stijgt de vraag naar uitzendkrachten in steeds meer sectoren. Ook payrolling en detachering blijven in trek. Langzaam ontstaat ook voor werving&selectie meer ruimte voor groei. Voor bepaalde functies (IT, process engineers en installateurs) zijn tekorten nooit verdwenen.

Beeld Vraag naar uitzendkrachten stijgt

ING Economisch Bureau verwacht dat de omzet in 2015 met 7 procent stijgt. Het jaar 2014 wordt met een omzetplus van 5,5 procent afgesloten. Vanwege het langzame economische herstel en de beperkte verbetering van de arbeidsmarkt is het herstel niet vergelijkbaar met dat van een traditionele opgaande fase. Het aantal uitzenduren stijgt daarbij, terwijl de tarieven iets dalen. In de eerste drie kwartalen van 2014 is de groei van de flexbranche uitgekomen op ruim 5 procent in omzet en 6,5 procent  in uren.

Banengroei beperkt

Hoewel de werkloosheid afneemt, is de banengroei voorlopig beperkt. Uitzendcijfers van ABU laten voor oktober 2014 voor de meeste branches groei op groei zien. Met name de vraag naar technisch personeel is sterk gestegen,
met dubbelcijferige groei in de laatste perioden. Toch is de groei in vergelijking met bijvoorbeeld 2011 niet heel groot.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.