Logo
  • Nieuws
  • 3 september 2012
  • Mariel Hovemann

Payroll-aanbieder komt met eigen politieke beweging: PayvdA

De PayvdA is een initiatief van payrollbedrijf Please dat zich in aanloop naar de verkiezingen richt op de politieke tegenstanders van flexibele arbeidscontracten.

Beeld Payroll-aanbieder komt met eigen politieke beweging: PayvdA

Jan Franken, directeur van Please Payroll, wordt de voorman van de nieuwe politieke beweging Payroller van de Arbeid (PayvdA). Hij zal tijdens de komende verkiezingscampagne het gezicht naar buiten zijn van de PayvdA en met een aantal ‘spraakmakende acties’ proberen de aandacht te vestigen op het grote belang van flexwerk voor de werkgelegenheid in Nederland.


 

Tegenstanders flexibele arbeidscontracten

Mede-directeur Hans van de Ven zal als tweede partijlid actief deelnemen aan de verkiezingcampagne, onder meer bij het bekend maken van het ‘partijprogramma’ van de PayvdA en het opstarten en vormgeven van de gewenste dialoog met de vakbeweging en de politieke partijen SP en PvdA, die beide verklaard tegenstander zijn van het structureel inzetten van flexibele arbeidscontracten door het bedrijfsleven.

 

Werkgelegenheid

Volgens Please is payrolling inmiddels een belangrijk ‘werkgelegenheidsmachine’ geworden die niet meer weg te denken is op de arbeidsmarkt. Volgens de Please-directeuren Jan Franken en Hans van de Ven moeten deze verkiezingen dan ook vooral over werkgelegenheid gaan. “Nederland heeft juist flexibele arbeidscontracten nodig, willen we méér werkgelegenheid creëren.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.