Logo
  • Nieuws
  • 8 maart 2011

Outsourcing: hoe organiseer ik dat?

Outsourcingsovereenkomsten worden vaak voor een steeds kortere duur afgesloten. Daarnaast doen steeds meer bedrijven zaken met meerdere dienstverleners. De concurrentie tussen de verschillende aanbieders neemt toe en de wetgever maakt het er allemaal niet gemakkelijker op: de Wet overgang van onderneming is soms wel en soms niet van toepassing. Outsourcing maakt het werkveld van de HR-professional dus complex.

Beeld Outsourcing: hoe organiseer ik dat?

Wanneer een dienstverlener personeel van de opdrachtgever overneemt, moet er veel geregeld worden voor de medewerkers die de organisatie verlaten. De Wet overgang van onderneming gaat uit van het principe 'mens volgt werk', maar de wijze waarop de outsourcing georganiseerd wordt, is bepalend voor de vraag of de wet werkelijk van toepassing is.

 

In dit artikel binnen de Kennisbank Arbeidsrecht kunt u een handige checklist vinden. Hiermee kunt u nagaan of de Wet overgang van onderneming op uw situatie van toepassing is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.