Logo
  • Nieuws
  • 19 juni 2019

Van Rabo naar Pabo: offboarding met toekomstperspectief

Het lerarentekort loopt de komende jaren drastisch op, terwijl bij de banken bijna 22% van de banen sneuvelen. De oplossing? Rabobank heeft daarvoor het talentprogramma van Rabo naar Pabo in het leven geroepen.

Beeld Van Rabo naar Pabo: offboarding met toekomstperspectief

Met dit programma worden medewerkers geïnteresseerd voor een mogelijke carrière als zij-instromer in het onderwijs. In februari 2019 sloot de bank- en verzekeringssector zelfs een convenant met het ministerie van Onderwijs. Het mes snijdt aan twee kanten, want het biedt de medewerkers een extra perspectief én het lerarentekort wordt verkleind.

Maar hoe is dit programma tot stand gekomen? Hoe heeft de Rabobank het in de praktijk aangepakt? En hoe is dit programma meegenomen in de Employee Journey en de offboarding van medewerkers en wat heeft het tot nu toe opgeleverd? Op het Employee Journey Festival op 10 september in Buitenplaats Kameryck (vlakbij Utrecht) vertelt Linda Sikkema hier alles over. Samen met een team gedreven managers arbeidsmarktmobiliteit, richt Linda als manager van mobiliteitscentrum SamenWerkt! zich op het begeleiden van medewerkers van de Rabobank naar nieuw werk binnen of buiten de organisatie.

Bekijk hier het programma van het Employee Journey Festival.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.