Logo
  • Nieuws
  • 5 februari 2009
  • Lianne Bouman

Zonder intentieverklaring géén loonkostensubsidie

Neemt u een door Uitvoering werknemersverzekeringen (UWV) geïndiceerde werknemer voor minimaal een jaar in dienst, dan kunt u recht op loonkostensubsidie hebben. U krijgt de subsidie alleen verstrekt, als u in het bezit bent van een intentieverklaring.

Beeld Zonder intentieverklaring géén loonkostensubsidie

UWV verstrekt de subsidie alleen als aan een aantal subsidievoorwaarden is voldaan. Eén van deze subsidievoorwaarden betreft de verplichting voor UWV om te beoordelen of er een reëel uitzicht bestaat op continuering van de dienstbetrekking voor ten minste zes maanden na afloop van de periode waarover de loonkostensubsidie wordt verstrekt, dan wel op een nieuwe dienstbetrekking die aansluit op de dienstbetrekking waarover loonkostensubsidie is verstrekt. Dat staat in het Besluit beoordelingskader loonkostensubsidie dat op 10 januari 2009 in werking is getreden.

 

Pakket maatregelen

Zoveel mogelijk mensen (langer) aan het werk en daarnaast mensen die nu nog niet meedoen op de arbeidsmarkt stimuleren om aan de slag te gaan. Dit vormt de kern van het pakket aan maatregelen die het kabinet in 2009 neemt. Een daarvan is de loonkostensubsidie.

 

Tip

Het totale subsidieplafond voor de loonkostensubsidie bedraagt 236,2 miljoen euro. UWV behandelt de aanvragen om subsidie in volgorde van binnenkomst.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.