Logo
  • Nieuws
  • 6 augustus 2010
  • Mariel Hovemann

Winstdeling verhoogt productiviteit

Volgens Nederlandse werknemers zou winstdeling de productiviteit verhogen, zo blijkt uit Kelly Global Workforce Index.

Beeld Winstdeling verhoogt productiviteit

Bijna de helft van de ondervraagde Nederlandse werknemers denkt dat zij productiever zouden zijn als zij zouden delen in de winst of een eigendomsbelang zouden hebben in het bedrijf waar zij werken. De resultaten zijn onderdeel van de Kelly Global Workforce Index, waaraan ongeveer 134.000 mensen in Noord-Amerika, Europa, en Azië en de Pacific meededen, onder andere in Nederland.

Prestatiedoelstellingen

Uit het onderzoek bleek verder dat 24 procent van de werknemers op dit moment een salaris heeft waarvan een deel afhankelijk is van prestatiedoelstellingen. Ondervraagde werknemers van generatie Y ( 18-29 jaar) hebben iets vaker een salaris dat op de een of andere manier gekoppeld is aan hun prestaties dan hun collega's van generatie X (30-47 jaar) en de babyboomgeneratie (48-65 jaar).

Bijna een kwart (22 procent) van degenen die geen prestatieafhankelijk salaris hebben, denkt dat zij productiever zouden zijn als hun inkomen gekoppeld zou zijn aan het behalen van doelstellingen. Daarbij was generatie Y de grootste voorstander.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.