Logo
  • Nieuws
  • 6 september 2012
  • Siem Kannekens

Werkstemwijzer.nl helpt werkend Nederland met kiezen politieke partij

Een speciale stemwijzer voor werknemers gaat de beroepsbevolking helpen bij het maken van een politieke keuze voor de aankomende verkiezingen. Aan de hand van stellingen over pensioen, ontslagrecht en belastingen wordt duidelijk welke partij het beste bij een werknemer past.

Beeld Werkstemwijzer.nl helpt werkend Nederland met kiezen politieke partij

Consultancybedrijf TowerWatson heeft Werkstemwijzer.nl ontwikkeld omdat partijen vaak niet duidelijk zijn over maatregelen die vooral werknemers in de portemonnee raken. De speciale stemwijzer richt zich alleen op standpunten van politieke partijen die belangrijk zijn voor werknemers.

 

Grote consequenties

Sommige maatregelen in de partijprogramma’s hebben grote gevolgen voor de beroepsbevolking. Met de Werkstemwijzer heeft TowerWatson voor werknemers belangrijke standpunten op een rij gezet, zodat zij een afgewogen keuze kunnen maken.

 

Tijdens het ontwikkelen van de stemwijzer bleek het voor TowerWatson lastig standpunten van de partijen relevant voor werknemers helder te krijgen. “Het lijkt erop dat sommige politieke partijen over bepaalde onderwerpen liever geen standpunt innemen”, zegt Willem Eikelboom van TowerWatson.

 

De stellingen die worden voorgelegd op Werkstemwijzer.nl zijn gebaseerd op de programma’s van de grootste politieke partijen. Deze stellingen kunnen worden beantwoord met Eens of Oneens en op basis daarvan wordt duidelijk welke partij het beste bij de gegeven antwoorden past.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.