Logo
  • Nieuws
  • 8 december 2011
  • Lianne Bouman

Vraag nu nog loonkostensubsidie aan

Als u dit jaar nog een werknemer aanneemt die uit een uitkeringssituatie komt, dan heeft u onder voorwaarden een jaar lang recht op de loonkostensubsidie. Dit houdt in dat u een jaar lang 50 procent van het minimumloon vergoed krijgt. Sluit u in 2012 een arbeidsovereenkomst met een werknemer die moeilijk een baan kan krijgen, dan ontvangt u geen loonkostensubsidie meer.

Beeld Vraag nu nog loonkostensubsidie aan

Wilt u nog gebruikmaken van de loonkostensubsidie, haast u dan. U komt ervoor in aanmerking als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Het betreft een werknemer niet ouder dan 50 jaar die een WGA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering heeft.
  • Het betreft een werknemer die al langer dan een jaar een volledige WW-uitkering heeft.
  • U biedt de werknemer een jaarcontract aan en u bent van plan om dat daarna nog met minstens een halfjaar te verlengen.

 

Voor 1 april 2012

U kunt de aanvraag  bij UWV indienen tot drie maanden nadat de werknemer in dienst is getreden. Dat geldt ook als u de werknemer in de laatste werkweek van 2011 in dienst neemt en daadwerkelijk aan het werk zet. Uw aanvraag moet dan wel vóór 1 april 2012 bij Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) binnen zijn.

 

Premiekorting 50+

Voor 50-plussers, die uitkeringsgerechtigd zijn, kunt u mogelijk premiekorting krijgen. Deze regeling loopt in 2012 gewoon door. De premiekorting geldt overigens ook voor werknemers die u in dienst neemt of houdt van 62 jaar en ouder.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.