Logo
  • Nieuws
  • 11 maart 2010
  • Manon Schuttrups

Verruiming urencriterium zzp’ers

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) krijgen een extra steuntje in de rug. Door een versoepeling van de voorwaarden kunnen ze sneller in aanmerking komen voor een fiscaal voordeel.

Beeld Verruiming urencriterium zzp’ers

Dit zei demissionair minister De Jager (Financiën) tijdens een congres van het Platform Zelfstandige Ondernemers.

 

Fiscale zelfstandigenaftrek

Zzp'ers kunnen nu bij de fiscale zelfstandigenaftrek eerder het urencriterium halen omdat ze ook uren mogen meetellen die worden besteed aan bijvoorbeeld scholing en administratie.

“Met deze maatregel geef ik gehoor aan de signalen dat zelfstandigen zonder personeel door de crisis vaak zwaar worden getroffen. Ik reken erop dat de overgrote meerderheid van deze groep hierdoor alsnog in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek.”

 

Voor de zelfstandigenaftrek geldt een norm van 1225 uur. De maatregel geldt voor de belastingaangifte over 2009 en 2010.

 

Volgens de FNV-vakbonden is de toezegging van De Jager een loos gebaar omdat zelfstandigen de uren altijd al mochten meetellen. “De minister heeft er nooit de regels op nageslagen,” zei voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw. De vakbonden willen dit op korte termijn met De Jager bespreken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.