Logo
  • Nieuws
  • 5 juli 2010
  • Lianne Bouman

Valt fiets onder werkkostenregeling?

De Tweede Kamer heeft van minister De Jager van Financiën schriftelijk uitleg gekregen over de positie van de fiets binnen de werkkostenregeling, die op 1 januari 2011 van kracht wordt.

Beeld Valt fiets onder werkkostenregeling?

Diverse bestaande fiscale regelingen, waaronder de bedrijfsfietsenregeling, komen onder een algemeen forfait tot een maximum van 1,4% van de totale loonsom. Binnen het forfait kan de werkgever vergoedingen en verstrekkingen aanwijzen waarover geen belasting hoeft te worden betaald. De werkgever heeft binnen het forfait de keuze wat hij wel en wat niet onbelast wil vergoeden of verstrekken aan zijn werknemers.

 

Uitzonderingen

Binnen de werkkostenregeling is er een beperkt aantal gerichte vrijstellingen. Deze gerichte vrijstellingen vallen buiten het forfait. De gerichte vrijstellingen zijn bedoeld voor de belangrijkste zakelijke kosten, met de bijbehorende normeringen en beperkingen. Een van de gerichte vrijstellingen betreft de vergoeding van € 0,19 per zakelijke kilometer, waaronder woon-werkverkeer. Daarbij maakt het niet uit hoe de reis wordt gemaakt. De vergoeding geldt dus ook voor de afgelegde kilometers op de pedalen.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.