Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2009
  • Lianne Bouman

Uniforme loonaangifte komt dichterbij

Het ontwerpbesluit van de eenduidige loonaangifte ligt bij de Kamer. Daaruit blijkt dat de activiteiten om per 1 januari 2010 te kunnen starten met de voorbereidingen voor de invoering van de eenduidige loonaangifte per 1 januari 2011 op schema liggen.

Beeld Uniforme loonaangifte komt dichterbij

Eerder dit jaar kwam het bericht dat het kabinet nog een jaar extra de tijd neemt voor de invoering van de nieuwe loonaangifte, de eenduidige manier voor werkgevers voor het aanleveren van loongegevens aan de Belastingdienst. Het uniforme loonbegrip is een van de maatregelen van het kabinet, die de administratieve lasten voor werknemers moet verminderen.

 

Staatssecretaris De Jager van Financiën en minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geven met de brief nu aan dat de bevindingen die in de proef van maart/april 2009 zijn geconstateerd, zijn opgelost en dat de activiteiten om per 1 januari 2010 te kunnen starten met de voorbereidingen voor de implementatie van de eenduidige loonaangifte op dit moment in volle gang zijn.

 

Activiteiten tot 1 januari 2010

Tot 1 januari 2010 lossen beide ministeries de knelpunten op, werken zij bevindingen uit, stellen zij de definitieve specificaties en bijbehorende toelichtingen op en bereiden zij de voorlichting voor de softwareleveranciers en inhoudingsplichtigen voor.

 

Vanaf begin januari 2010 start de voorlichting aan marktpartijen. Voor zowel de softwareleveranciers, de inhoudingsplichtigen als de Belastingdienst en UWV is dan geheel 2010 beschikbaar voor de feitelijke invoering van het uniform loonbegrip.

 

Tip: Lees hier de brief aan de Tweede Kamer.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.