Logo
  • Nieuws
  • 5 juni 2009
  • Lianne Bouman

Uniforme loonaangifte blijft problematisch

U moet nog even geduld hebben, want de invoering van de nieuwe loonaangifte is opnieuw uitgesteld en wel tot 1 januari 2011. De eenduidige manier voor werkgevers voor het aanleveren van loongegevens aan de Belastingdienst, die op 1 januari 2010 zou ingaan, blijkt nog te veel risico’s met zich mee te brengen. Dat blijkt uit een proef.

Beeld Uniforme loonaangifte blijft problematisch

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) en staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) nemen met het uitstel het zekere voor het onzekere. Een eerdere poging de loonaangifte te vereenvoudigen liep een aantal jaren in eerste instantie uit op een drama, omdat de automatisering niet op orde was. Uiteindelijk moesten bedrijven toen alsnog allerlei gegevens opnieuw aanleveren.

 

Per 2011

Werkgevers gaan straks op één manier loongegevens verstrekken aan de Belastingdienst. Correctieberichten voor betalingen achteraf over maanden die al zijn verstreken, vervallen per 1 januari 2011.

 

Tip

Voor de meeste werkgevers verandert er in 2011 weinig. Het zijn vooral overheidswerkgevers en grote bedrijven die nu nog vaak gebruikmaken van correctieberichten over betalingen achteraf.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.