Logo
  • Nieuws
  • 28 januari 2009
  • Mariel Hovemann

Steeds vaker financiële problemen op de werkvloer

Loonbeslagen, verzoeken om een voorschot en personeel dat zich ziek meldt vanwege geldproblemen thuis. Bedrijven krijgen, zeker nu, steeds vaker te maken met werknemers die schulden hebben. Hoe moet u hiermee omgaan?

Beeld Steeds vaker financiële problemen op de werkvloer

Daarom organiseert het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) samen met ADP een onderzoek naar financiële problemen op de werkvloer. De uitkomsten van het onderzoek zullen worden ingezet om informatie en advies voor de P&O-professionals te actualiseren en uit te breiden.


lees ook Het Nibud en ADP willen P&O'ers vragen mee te werken aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer vijf minuten.
Klik hier om de vragenlijst te starten.

Onder de respondenten verloot het Nibud drie adviesgesprekken met één van de Nibud-adviseurs waarin het voorkomen van financiële problemen op de werkvloer centraal staat en 10 voorlichtingspakketten waarmee uw werknemers hun eigen financiële administratie op orde kunnen brengen en houden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.