Logo
  • Nieuws
  • 28 april 2010
  • Manon Schuttrups

Salaris van 44.500 maakt tevreden

Veel geld maakt misschien niet gelukkig, het maakt wel tevreden. Tevredenheid blijkt te beginnen bij een woning van ruim 5 ton en een salarisstrook van 44.500 euro.

Beeld Salaris van 44.500 maakt tevreden

Om mensen een echt goed gevoel te geven is ook nog 35.000 euro aan spaargeld of investeringen nodig én minimaal twee buitenlandse vakanties per jaar. Alleen dan kan zonder schuldgevoel geld uitgegeven worden. Dit blijkt uit Brits onderzoek door een financiële beheersite, waarvoor ruim 3000 mensen werden ondervraagd.

 

Financieel wenselijk

Mensen weten goed wat ze financieel wenselijk vinden of nodig achtten, maar slechts 9 procent krijgt dit ook voor elkaar. 16 Procent zit zo ver van hun financiële wensen af, dat zij zichzelf als ‘arm’ omschrijven. En 57 procent geeft aan het tot het eind van de maand te redden, maar ook niet meer dan dat. “Veel mensen willen niet eens zo nodig rijk zijn,” zegt onderzoeker Ed Bowsher. “Maar ze willen gewoon kunnen kopen wat ze willen, wanneer ze dat willen en zonder zich schuldig te voelen. Helaas is dat voor de meerderheid, helemaal gezien de recessie, onmogelijk.”

 

Ook wordt niet onverdeeld positief naar de toekomst gekeken. Ongeveer de helft van de respondenten denkt nooit financiële tevredenheid te bereiken. Mensen die hier wel vertrouwen in hebben denken gemiddeld dit te bereiken op 53-jarige leeftijd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.