Logo
  • Nieuws
  • 9 maart 2012
  • Mariel Hovemann

Nullijn Wientjes niet voor topbestuurders

Werkgeversvoorman Bernard Wientjes van VNO-NCW pleitte voor bevriezing van lonen en uitkeringen om de economie uit het slop te trekken. Maar bestuurders van ondernemingen die zijn aangesloten bij zijn organisatie, krijgen opslag zo weet Nu.nl te melden.

Beeld Nullijn Wientjes niet voor topbestuurders

Nederlanders zitten niet te wachten op de nullijn van Wientjes. Bijna tweederde van de Nederlanders keren zich tegen het voorstel zo bleek uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Alleen CDA-stemmers stemden met een meerderheid op het voorstel: 58 procent. VVD-stemmers keren zich er met een nipte meerderheid tegen, PVV'ers zien het helemaal niet zitten.

 

Topbestuurders uitgezonderd

De nullijn lijkt niet te gelden voor topbedrijven. Zo meldt Nu.nl dat topman Gerard Groener van vastgoedbedrijf Corio zijn vaste salaris ziet stijgen met 14 procent.

Financieel directeur Jan Bos van PostNL gaat er 21 procent op vooruit. Topman Ben Noteboom van uitzendbureau Randstad gaat dit jaar bijna 11 procent meer verdienen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.