Logo
  • Nieuws
  • 16 september 2020
  • Bron: Visma | Raet

Netto maandsalaris werknemers stijgt in 2021

Het netto maandsalaris van Nederlanders met een modaal inkomen (€2.778) stijgt in 2021 met 45 euro. Dat is een stijging van 2,0 procent. Werknemers die twee keer modaal verdienen, zien hun nettosalaris stijgen met 50 euro per maand. Dit is een stijging van 1,4 procent.

Beeld Netto maandsalaris werknemers stijgt in 2021

Dit blijkt uit de eerste doorrekeningen die HR-dienstverlener Visma | Raet direct na het bekendmaken van de Rijksbegroting voor 2021 heeft uitgevoerd. Nederlanders die in 2020 het minimumloon verdienen, krijgen er in 2021 25 euro per maand bij. Dit is een stijging van 1,6 procent. In de berekening is geen rekening gehouden met eventuele wijzigingen in de pensioenpremies.

Verhoging van de ouderenkorting en verschuivigen tussen de algemene heffingskorting en arbeidskorting zijn de belangrijkste verklaring voor deze netto stijging van de maandsalarissen. Joke van der Velpen, Kennis Manager bij Visma | Raet: "Uiteindelijk wil iedereen weten welk salaris er in 2021 op zijn of haar bankrekening wordt bijgeschreven. Daarom hebben wij de maatregelen direct na de bekendmaking van de Rijksbegroting doorgerekend naar een concreet salaris voor Nederlandse medewerkers. Hiermee kunnen we werkgevers en medewerkers helpen om inzicht te krijgen in de juiste cijfers."

Visma Software biedt bedrijven complete cloudoplossingen voor boekhouding, groothandels- en projectadministratie, urenregistratie, accountancy, crm, hrm en salarisverwerking en ledenadministratie.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.