Logo
  • Nieuws
  • 2 april 2012
  • Bas Ammerlaan

Nederlanders behoren tot ’s werelds best betaalde werknemers

Nederlandse managers, vakdeskundigen, technici en ondersteunend personeel horen wereldwijd tot de top drie van best betaalde werknemers.

Beeld Nederlanders behoren tot ’s werelds best betaalde werknemers

De goede positie van Nederlandse werknemers geldt voor zowel bruto- als nettosalarissen zo blijkt uit onderzoek van de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index. Ook Zweden, Britten en Duitsers scoorden hoog. In het onderzoek werden salarisgegevens van 160.000 werknemers in 23 landen vergeleken. Nederland leverde 16.000 salarissen aan. Het onderzoek werd voor het eerst gehouden.

 

Stijging

In 2011 zagen de meeste Nederlanders hun salaris nog stijgen, blijkt verder uit het onderzoek. Productiepersoneel ging er 6,8 procent op vooruit, marketingpersoneel 6 procent. Slechts financieel personeel zag een daling van 0,6 op het loonstrookje.

 

Gelukkig

De meest tevreden werknemers in Nederland blijken in de gezondheidszorg en in marketingfuncties te werken: 94 procent is tevreden over hun baan. In de transport & logistiek en in de horeca- en tourismesector zijn werknemers het minst tevreden, al is ook hier 87 procent wél gelukkig met zijn baan.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.