Logo
  • Nieuws
  • 16 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Minister Donner vereenvoudigt verificatieplicht

Minister Donner van Sociale Zaken schrijft de Tweede Kamer om de verificatieplicht te vereenvoudigen. U kunt binnenkort van een speciaal ontwikkeld stappenplan gebruikmaken dat onduidelijkheden wegneemt en voorkomt dat u onnodige handelingen verricht.

Beeld Minister Donner vereenvoudigt verificatieplicht

De maatregelen zijn ontwikkeld naar aanleiding van een advies van de commissie Regeldruk Bedrijven. Door deze maatregel vermindert de verplichting om de identiteit van werknemers te controleren. Ook kunnen hierdoor de kosten worden verminderd. Het nieuwe stappenplan wordt vertaald in een handleiding voor werkgevers aldus de minister.

 

Wet arbeid vreemdelingen

Minister Donner schrijft ook dat de Wet arbeid vreemdelingen vereenvoudigd wordt. Na de wetswijziging hoeven uitzendbureaus niet langer een kopie van het identiteitsbewijs van alle buitenlandse werknemers aan de inlenende werkgever te sturen. Dat is alleen nog maar nodig voor werknemers van buiten de Europese Economische Ruimte en Zwitserland. Voor een overgangsperiode blijft het ook nog verplicht voor uitzendkrachten uit Roemenië en Bulgarije een kopie van het identiteitsbewijs toe te sturen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.