Logo
  • Nieuws
  • 2 november 2011
  • Peter van den Hout

Meer oudere WW’ers aan de slag

In de eerste acht maanden van dit zijn meer ouderen met een WW-uitkering aan de slag gegaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit geldt ook voor mensen met een arbeidshandicap, zo blijkt uit UWV-cijfers.

Beeld Meer oudere WW’ers aan de slag

In totaal gaat het om ruim 25.000 WW’ers van 45 jaar of ouder die werk hebben gevonden; dit is 11,4 procent meer dan een jaar eerder. Hiermee zegt de uitkeringsinstantie ruimschoots te voldoen aan de afspraken met het ministerie van Sociale Zaken.

 

Om het aannemen van ouderen te stimuleren start UWV met een campagne waarin de kwaliteiten van 50-plussers onder de aandacht van werkgevers worden gebracht. Zo hebben de 170.000 vijftig-plussers die bij UWV zijn ingeschreven 'samen ruim vijf miljoen jaar werkervaring', aldus UWV. Ondanks hun ervaring komen mensen in deze leeftijdscategorie vaak moeilijk weer aan het werk.

 

Ontslagen UWV

In totaal zijn dit jaar bijna 200.000 mensen via UWV aan werk geholpen, waarvan 6800 met een arbeidshandicap. Bij de uitkeringsinstantie zelf verdwijnen ondertussen steeds meer banen. Per 1 september waren hier 16.930 mensen aan de slag, 1298 minder dan vorig jaar. De komende jaren verdwijnen er naar schatting nog eens 5000 banen bij UWV.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.