Logo
  • Nieuws
  • 28 november 2011
  • Mariel Hovemann

Mannen verdienen nog steeds veel meer

De beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen zijn nog steeds aanzienlijk. Mannen verdienen gemiddeld 8,5 procent meer dan vrouwen in vergelijkbare functies.

Beeld Mannen verdienen nog steeds veel meer

Dat blijkt uit het Nationaal Beloningsonderzoek 2011 van HR-adviesbureau Human Capital Group in Utrecht. Aan deze zestiende editie namen 264 middelgrote organisaties in de profit en non-profit sector deel, die in totaal 220.000 medewerkers vertegenwoordigen.

 

Kloof m/v

Het onderzoek toont aan dat mannen verdienen gemiddeld 8,5 procent meer verdienen dan vrouwen in vergelijkbare functies. Tot 30 jaar krijgen vrouwen beter betaald dan mannen, maar dat verandert rond die leeftijd, waarschijnlijk doordat veel vrouwen in deeltijd gaan werken als ze kinderen krijgen. Ook kiezen ze vaker dan mannen voor minder goed betaalde sectoren, zoals de zorg. Steeds meer bedrijven (74 procent) bieden medewerkers de mogelijkheid thuis te werken. Dat kan een stimulans zijn voor hogere arbeidsparticipatie van vrouwen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.