Logo
  • Nieuws
  • 6 juni 2011
  • Miranda Panse

Loonstrookje in de toekomst per sms of tweet

Het loonstrookje moet zo eenvoudig en compact mogelijk worden, zodat het in de toekomst desgewenst per sms of tweet verzonden kan worden. De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel voor de zogeheten ‘uniformering van het loonbegrip’. De belastingdienst werkt hier verder aan, schrijft de Volkskrant.

Beeld Loonstrookje in de toekomst per sms of tweet

Het kabinet wil het nieuwe loonstrookje per 2013 invoeren. Door allerlei aparte bijdragen van werkgevers en werknemers, heffingen, premies en teruggaves af te schaffen en over te stappen op een heffing, kan het loonstrookje stukken eenvoudiger worden. Het zal niet alleen kosten besparen, maar het maakt de administratie voor werkgevers, werknemers en de belastingdienst een stuk eenvoudiger.

Loonheffing

Het eenvoudiger maken van het loonstrookje kan 380 miljoen euro per jaar besparen. De loonheffing zorgt nu voor een opbrengst van 122 miljard euro per jaar en is daarom goed voor de helft van de inkomsten van de overheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.