Logo
  • Nieuws
  • 27 november 2008
  • Arzu Kokeng

Kerstbonus populairst onder werknemers

Het traditionele kerstpakket, favoriet van vorig jaar, is naar de tweede plaats verdreven. Bijna de helft (48 procent) van de werknemers ontvangt aan het einde van het jaar het liever een kerstbonus van de werkgever. Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo.

Beeld Kerstbonus populairst onder werknemers

Ruim 1.250 respondenten gaven antwoord op de vraag ‘Welk kerstgeschenk heeft jouw voorkeur?’ Ruim 35 procent van de deelnemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket van hun baas te ontvangen. Ook is er dit jaar minder belangstelling voor een geschenkbon (9 procent) en een donatie aan een goed doel (7 procent). De overige 1 procent van de respondenten ziet zijn kerstgeschenk liever in een andere vorm dan de hierboven genoemde opties.

 

Persoonlijke attentie

“Het is lastig om te voorspellen wat ons te wachten staat en hoe lang de crisis nog zal aanhouden. Voor werkgevers is het wel belangrijk om de wensen van het personeel in acht te nemen om zo het beste uit hun medewerkers te halen. Door een persoonlijke attentie in de vorm van een kerstgeschenk worden de werknemers extra gemotiveerd,” aldus Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique.

 

Tip

Is de waarde van het kerstpakket hoger dan 70 euro of is het bedrag van de geschenkenregeling al eerder in het jaar benut, dan kan de werkgever over het kerstpakket of het bedrag boven 70 euro het gebruteerde tabeltarief eindheffing toepassen, mits de waarde van de verstrekking niet meer bedraagt dan 136 euro en in totaal per jaar niet meer dan 272 euro is verstrekt.

 

Gebruteerd tabeltarief

Het gebruteerde tabeltarief is een percentage dat wordt toegepast op het eindheffingsloon. De hoogte van het percentage is afhankelijk van:

 

Eindheffing voor werknemers jonger dan 65 jaar 

Jaarloon in euro’s

Loonbelasting

/ premie volksverzekeringen
-zonder loonheffingskortingmet loonheffingskorting
050,60%0,00%
6.17350,60%50,60%
17.58071,90%71,90%
31.59072,40%72,40%
53.861108,30%108,30%

 

Meer over de fiscale gevolgen van een kerstpakket leest u in Memo Kostenvergoedingen 2008 die u gratis ontvangt bij een abonnement op PZ Nieuws en tips

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.