Logo
  • Nieuws
  • 13 november 2008
  • Lianne Bouman

Houd uw WGA-premielasten in de gaten!

Een dezer dagen ontvangen werkgevers van de Belastingdienst het WGA-premiepercentage voor 2009. Controleer het door de fiscus vastgestelde en bekendgemaakte percentage nauwkeurig, want de afgelopen jaren is de premiehoogte niet altijd correct vastgesteld.

Beeld Houd uw WGA-premielasten in de gaten!

Om het WGA-premiepercentage te kunnen vaststellen, is de Belastingdienst afhankelijk van de door het UWV verstrekte gegevens.

 

Niet klakkeloos accepteren

De mankementen aan het administratieve systeem van het UWV zijn volgens staatssecretaris De Jager nu opgelost, maar of dat daadwerkelijk het geval is, zal pas in maart 2009 blijken.

Het is dus verstandig de premiebeschikking 2009 niet klakkeloos te accepteren. De kleinste verlaging van de premie kan u al heel wat euro’s schelen. Constateert u fouten in de premiebeschikking, dan kunt u een bezwaarprocedure opstarten.

 

Tip

Mogelijk ontvangt u ten onrechte een beschikking voor de gedifferentieerde premie WGA. Als u een zogenoemde eigenrisicodrager bent voor de gedifferentieerde premie WGA, hoeft u die premie namelijk niet te betalen. Volgens de site van de Belastingdienst kunt u de beschikking beschouwen als niet verzonden en hoeft u geen actie te ondernemen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.