Logo
  • Nieuws
  • 21 juli 2008
  • Lianne Bouman

Foutje in berekening inkomensafhankelijke bijdrage?

De afdelingen loon- of personeelsadministraties kunnen vragen krijgen van werknemers die van de Belastingdienst een brief hebben ontvangen over de teruggaaf van in 2007 te veel ingehouden inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). In de brief adviseert de Belastingdienst de teruggaaf te laten controleren bij de loon- of personeelsadministratie van werkgever of uitkeringsinstantie.

Beeld Foutje in berekening inkomensafhankelijke bijdrage?

In sommige gevallen kan het namelijk voorkomen dat het bedrag van de teruggaaf niet juist is.

 

Bij de berekening van de teruggaaf ging de Belastingdienst uit van de percentages die de werkgevers of uitkeringsinstanties hebben aangeleverd. Maar een aantal werkgevers en uitkeringsinstanties heeft aan de Belastingdienst niet het juiste percentage voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zvw doorgegeven.

 

Tip

Als blijkt dat de teruggaaf onjuist is kunt u de werknemer adviseren bezwaar te maken. De werknemer moet samen met de brief een kopie van de jaaropgaven van 2007 meesturen. Aan de hand van deze jaaropgaven kan de Belastingdienst de teruggaaf aanpassen.

 

Het bezwaar moet worden ingediend bij:

Belastingdienst Rivierenland EBV/EPV

Postbus 7030

6503 GM Nijmegen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.